Вицепрезидентът на БФС и отговорник за мъжкия национален отбор Йордан

...
Вицепрезидентът на БФС и отговорник за мъжкия национален отбор Йордан
Коментари Харесай

Лечков: Дано не изхарчим поредното голямо име

Вицепрезидентът на БФС и отговорник за мъжкия народен тим Йордан Лечков изрази опасения, че високите упования към отбора може да изиграят неприятна смешка на новия селекционер Красимир Балъков. Той също по този начин предизвести да не се слагат свръхочаквания към отбора.

" След като има решение на Изпълкома, на бюрото, на президента, с цел да стане той (б.р. - Балъков) треньор, значи сме коментирали всичко. Това не е застраховка нито за него, нито за мен, само че нека не изхарчим следващото огромно име, не като треньор единствено. Безкрайно доста го почитам. Не желая да отправям към футболистите, само че с това разполагаме. Просто би трябвало да бъдем по-реални в упованията си... ", съобщи Лечков пред тв " Плюс ". След което въпреки всичко даде да се разбере, че от БФС не са се отказали от прокламираната цел още преди началото на евроквалификациите - за класиране на Евро 2020. " Той (б.р. - Балъков) е наясно каква е задачата. Не е чак толкоз неприятна позицията. Винаги съм казвал – играеш с огромни, биеш огромни и ставаш огромен. На нас като управление ни се желае безпределно доста да отидем на един огромен конгрес, както сме били дружно ", вметна Лечков.

Вицепрезидентът на футболния съюз реши да разяснява и изявлението на Петър Хубчев при представянето му като треньор на " Левски ". В четвъртък към този момент някогашният селекционер съобщи, че е напуснал, тъй като усещал, че не можел да бъде повече потребен в БФС поради метода, по който се случвали нещата там. " Досега ние не сме се месили на нито един треньор. Нито президентът, нито аз. Ако някой твърди друго, дано да го каже, само че аз не съм го чул. Когато човек има свободата да си взема решение всички тези задания, не би следвало да се оправдава. Националният тим е един трамплин и не сме спрели никого. Всичко става по избор от двете страни. Той (б.р.. - Хубчев) би трябвало да даде отговор, за какво ние би трябвало да допускаме защо става въпрос?! ", сподели Лечков и даде да се разбере, че не му е допаднала репликата на Хубчев, че бил подготвен да отиде и пеш до " Герена ".

Междувременно Балъков продължава подготовка за дебюта си като селекционер - в петък, когато е гостуването против Чехия. Тимът ни отпътува за Прага в сряда следобяд. От отбора вече отпаднаха поради травми Станислав Костов ( " Левски " ), Марселиньо ( " Лудогорец " ), Николай Бодуров и Иван Турицов ( " ЦСКА-София " ), а треньорът реши да освободи и Камен Хаджиев ( " Академия Пушкаш ", Унг).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР