Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира ексцесиите снощи, европейската квалификация

...
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира ексцесиите снощи, европейската квалификация
Коментари Харесай

Костадинов: Не съм показвал среден пръст, ясно се вижда

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов разяснява ексцесиите нощес, европейската подготовка с Унгария и 30-годишнината от " Парк де Пренс ". Говори и за действието си нощес да покаже междинен пръст пред публицистите. Ето какво сподели в изявление за " Блиц ":

Г-н Костадинов, ще стартираме диалога ни за " Парк се Пренс ", тъй като през днешния ден има празник - 30 години от мача, когато вкарахте двата гола на Франция, класирали ни на Мондиала в Съединени американски щати. Има ли нещо, което не е разказано?

- Не, няма. Смятам, че всичко по тематиката е говорено и коментирано. На тази дата постоянно се връщам обратно във времето. И си припомням за премеждията при пътуването ни до Париж, за ситуацията в деня на мача, както и за самия дуел. И изключително онази последна минута. Всичко беше тогава брилянтно. Имам поради самата офанзива, почнала от Кременлиев, минала през Балъков, Любо Пенев и мен. И ме се желае един ден отново да имаме такива прекарвания.

Минавало ли ви е през главата, че 30 години след великата нощ в Париж ще има кървава такава в София?

- Не, в никакъв случай. Това, което се случи нощес, е неприемливо, нещо нечувано и невиждано в най-новата история на България. Такива вълнения и такава експанзия София не помни. За страдание опасенията ми от това, което чувах авансово, се сбъднаха. Видяхте - това не беше кротичък митинг. Повечето хора не бяха същински почитатели, такива, които обичат футбола. Това бяха провокатори и агресори.

Протестите не бяха ли поради недоволството по отношение на БФС?

- Вижте, няма нищо неприятно хората да стачкуват и да си изричат мнението. Но снощният пъкъл не стана поради БФС, а поради тези, които го сътвориха. Ела, протестирай спокойно, няма проблем. Сега даваме ли си всички сметка, че в случай че беше разрешено да има почитатели на трибуните, какво щеше да стане. Можеше да има смъртни случаи. Щяхме да забележим навлизане на терена, спиране на мача, което означаваше завършек на българския футбол. УЕФА щеше да ни затрие от картата си. Тръпки ме побиват. А някои хора упорстваха да бъдат позволени фенове на стадиона, писаха молби. Сега убеждавате ли се, че не са били прави. Ама по никакъв начин. Така че - голямото напрежение не беше основано от нас, а от други.

В цялата тази стряскаща конюнктура по какъв начин видяхте мача с Унгария?

- Играхме доста добре. И тъпо, че мачът не е в епицентъра на мненията и на отзвуците. Ама по какъв начин да е след всичко, което се случи. Двубоят бе единствената ми наслада, която ми донесе снощната вечер. Впечатли ме Илиан Илиев и схемата, на която заложи. Даже и когато останахме с човек по-малко, се представихме на висота. Поради тази причина желая да поздравя и новия ни селекционер, и футболистите. Знаете ли обаче кое е неприятното?

Кое?

- Че за трети път получихме гол в последните минути. Ако бяхме взели по три точки в тези три мача - със Сърбия, Черна гора и в този момент с Унгария, обстановката в групата щеше да е напълно друга.

Коментарът ви за автогола на Алекс Петков?

- Нека не корим момчето. Алекс има потребност от поддръжка и би трябвало да я получи. Той и всички други играха чудесно в отбрана. Вярвам, че случилото се ще кали Алекс Петков, а няма да го извади от релсите.

След мача се появи видео и фотография, на които съгласно някои показвате междинен пръст на медиите?

- Не, не. Няма такова нещо. Не съм посочил междинен пръст. Ясно се вижда, че това е показалецът ми и той не е ориентиран към избран човек. Нека хората, които ме упрекват, в това число и един някогашен футболист, искащ да стане президент, да гледат по-внимателно дали в действителност демонстрирам междинен пръст и да ми се извинят. Знаете, че и други от същия този екип ме обвиняха за други неща, само че най-после съдът реши друго. Пак ще им припомня, че макар офанзивите, макар обвиняванията, БФС работи в вярната посока. В верния път с новия селекционер върви и националният тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР