Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори пред Дспорт. Той разкри

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори пред Дспорт. Той разкри
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Засега няма вероятност феновете да се върнат на трибуните

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев приказва пред " Дспорт ". Той разкри по какъв начин родната футболна централа работи във времена на COVID-19.
 Изпълком на БФС @@@
" Борим се с рецесията и с ковид. Благодарение на Боби всичко е наред. Като цяло всички сме застрашени от COVID-19, в това число и шампионата. Виждате, че броят на заболелите пораства, тъй че e естествено, че е застрашен стартът на шампионата. Към момента няма такава опасност.
Стартираме си по проект ", стартира Фурнаджиев.

" Предстои всички тимове да минат PCR проби при започване на идната седмица. В сряда ще имаме съвещание на Изпълкома на БФС. Тогава ще се реши ситуацията, ще се види има ли заболели футболисти, какъв брой са на брой и ще се вземат решения според от това. Има обрисуван проект за деяние. Медицинската комисия заседава постоянно и взе ограничения. Няма конкретика тъкмо какъв брой заболели на тим би трябвало да има, с цел да се отсрочи мач ", безапелационен бе той.

" Засега няма възможност почитателите да се върнат на трибуните, сигурно стартираме при закрити трибуни. Новозаразените порастват всекидневно. От нас като общество зависи да не разрешаваме на вируса да върлува. Въпросът с публиката на футболните мачове е обвързван и с кината, театрите, даже митингите. Не е съответно единствено за футбола. Трябва да се научим да съблюдаваме ограничения и да живеем с вируса. Правителството взима решение дали да бъдат допускани почитатели, а не БФС ".

" Индикациите и от Европа са същите, че шампионатите ще стартират без аудитория. Всяка една страна дава заповеди, даже УЕФА не може да прави сделки. Пандемията се отрази върху приходите на БФС. Не единствено на футболния съюз, а на всички компании и футболни тимове ".

" Аз мисля, че веднъж в месеца е задоволително да се тестват за COVID-19 футболистите, естествено в случай че няма инфектирани ".

" Не бих споделил, че има рецесия с телевизионните права. Темата задоволително я коментирахме и дискутирахме. От 28 тима, 30 поддържат. Не виждам какво още може да се направи. Още повече се резервира същата сума, а вие виждате в света има спад на стопанската система и на приходите, тъй че смятам за триумф. Аз нееднократно съм казвал, че си има правилници. Който не съблюдава закона, ще си носи следствията ", разяснява Фурнаджиев.
 Фурнаджиев след срещата за ТВ правата: От 30 клуба единствено Левски и ЦСКА бяха срещу (видео) " Проблемите с финансирането са на всички места. Работата на мениджмънта на клубовете е да си редуцират разноските, с цел да могат да съществуват. Това би трябвало да се направи от управлението на клубовете. Лицензионната комисия завърши активността си, даде лиценз на всички, тъй че са подсигурили приходите си ".

" Това, което чакам, е да имаме в националния тим оптимално доста футболисти, които са в добра форма. Националният селекционер да сглоби и да вземе най-подготвените и отиваме и се борим за победа ".

" В детско-юношеския футбол се коват фрагментите и се построяват футболистите, тъй че освен спортното министерството, само че и клубовете би трябвало да влагат средства и да се работи на по-високо равнище ", сподели още вицепрезидентът на БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР