Вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев коментира края

...
Вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев коментира края
Коментари Харесай

Георги Бобев: Вярвам, че ще домакинстваме на още големи състезания

Вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев разяснява края на конкуренцията в Банско, където се организира Световната купа по ски, а надпреварата бе прекратено прибързано заради влошени метеорологични условия.

" Това бе едно мъчно решение, което беше със съществено присъждане измежду журито на надпреварата. Беше преценено, че предвид на сигурността, след 30-и номер на първия манш конкуренцията бе прекратена ", стартира той.

" Има и този аспект, че уредникът се показа чудесно до този миг и едно неприятно извършено съревнование би навредило повече на нашия имидж от прибързано прекратяване. Създадохме положителни условия за състезателите и публиката. Крайният резултат е положителен, защото има и 100 години от надпреварата на федерацията. Това е спортът. Непредсказуемо е, високо рисково е в планините ", добави вицепрезидентът на родната федерация по ски.

" Искрено ми се има вяра, че още веднъж ще има такива надпревари тук. Изминахме дълъг път през последните 15 години. Бяхме незнайни като уредник, само че това е девета алпийска купа. Много сериозна известност изградихме на всякакво равнище прояви. Ще продължим по този път и нека още веднъж организираме огромни съревнования. Пътят е напред, мъчно е, само че това е част от спорта ", приключи Георги Бобев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР