Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви във Варна, че е време за

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви във Варна, че е време за
Коментари Харесай

Йотова призова за среща на правителствата на България и РСМ след побоя в Струга

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи във Варна, че е време за среща сред държавните управления на България и Република Северна Македония и изиска да се вземат по-сериозни ограничения след последния случай с жител с българско съзнание.

Тя оцени връчването на нота на македонския дипломат като незадоволително деяние, защото има информация за приготвят текст за смяна в конституцията на Северна Македония, само че на процедура няма развиване.

Вицепрезидентът Йотова прикани да не забравяме, че с изключение на в конституцията на РСМ, би трябвало да има промени съгласно подписаните взаимни протоколи, в които се приказва за промени в учебниците, оценката на историческите дати и персони и отваряне на досиетата, а нищо от това не е направено, предава Българска национална телевизия.

" Аз даже не дръзвам да си помисля, че новото българско държавно управление ще отстъпи от към този момент одобрената българска позиция, която не е единствено на служебния кабинет, тя е позиция на президентската институция, на Народното събрание. Не дръзвам да си помисля, че ще има крачка обратно.

 

Ако България премисли с новото си външно министерство и новото държавно управление своята позиция - в този момент да стартираме договарянията, а нещата ще се контролират от единствено себе си, както прочее се чуват не един и два такива " препоръки " - това значи национално изменничество ", съобщи вицепрезидентът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР