Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че българите отново са пред избор

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че българите отново са пред избор
Коментари Харесай

Илияна Йотова: И днес, 2 юни 2021 г., българите отново са пред избор

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че българите още веднъж са пред избор и би трябвало да го създадат почтено . Това стана пред паметника на Христо Ботев в Калофер, където вицепрезидентът уважи паметта на поета-революционер и на всички, дали живота си за свободата на България.

Всяка ера има своите " слепци с очи ". Всяка ера ражда и своите дребни хора, които правят огромните работи. Тези " дребни хора " държат устойчиво кормилото на историята, добави Йотова.

По думите й свободата, независимостта и достолепието са нашият избор, а не апатията и примирението с неправдата - това ни е завещал Ботев . Вицепрезидентът напомни думите на Ботев, които за днешната обстановка звучали по този начин: Оковите към този момент не гърмят глухо и ужасно, димът стартира да се разсейва, а ние, българите, започнахме да раздираме мрежата, в която уютно бяхме заспали, и да имаме вяра, че можем да реализираме смяната.

Илияна Йотова прикани в минутата, в която в Деня на Ботев и на починалите за България под воя на сирените застива цялата страна, всеки да се изправи пред съда на личната си съвест и да си отговори почтено дали е заслужен за тези, които родиха свободна и самостоятелна татковина.

Въздухът над Калофер и цяла България е друг, претрупан с тежест и великолепие . Тежест, тъй като почитаме тези " луди глави ", които дадоха живота си в жертва пред олтара на отечеството и написаха златните страници на дългата, изпълнена с инциденти българска история.

Днес в цялата страна пред паметниците и бюстовете на София бе отдадена респект пред героите на България. Точно в 12 часа сирените възвестиха минутата безмълвие в памет на Христо Ботев и революционерите, будители на българската нация .

Пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина също се организира гала, отдадена на 145-та годишнина от гибелта на революционера. От името на Столична община участва зам.-кметът Мирослав Боршош .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР