Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна днес в Димитровград с бизнеса

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна днес в Димитровград с бизнеса
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Европа ни налага много изисквания и малко...

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна през днешния ден в Димитровград с бизнеса от района. Форумът се организира " Неохим ”. Обсъждани бяха вероятностите пред предприятията в района. Участваха ръководителят на КРИБ-Хасково Стефан Димитров, основният изпълнителният шеф на „ Неохим “ АД, Димитър Димитров, Петър Томов – изпълнителен шеф на " Евро Ферт “ АД и други
" Налице са предпоставки да бъде преосмислена така наречен " търговия с излъчвания ", разяснява
вицепрезидентът.
Представителите на " Неохим " показаха пред Йотова проблемите с въглеродните излъчвания. Те показаха, че за година компанията би трябвало да заплати 15 милиона евро за издадените 700 000 това въглероден диоксид.
" Държавата би трябвало да има помощ за подобен вид предприятия ", сподели Йотова. Според нея лобито на страната ни по този въпрос в Европейски Съюз би трябвало да бъде доста мощно. " Квотите за излъчванията бяха направени доста бързо, вследствие на което предприятията в България имат доста тежки проблеми, тъй като на могат да устоят на конкуренцията на сътрудниците си от Запад и на големите условия ", уточни Димитър Димитров.
" Европа постанова доста условия и доста малко гаранции и отбрана, защото и антидъмпинговите ограничения не работят. Идват производства и първични материали от трети страни, в които няма такива тежки регулации ", подчертава Илияна Йотова. " В идващия програмен интервал след 2020 година наложително е договарящите се да помислят за тези предприятия. На второ място би трябвало да се сътвори междудържавно лоби, което да упорства за преразглеждане на политиката с излъчванията. Тази тематика наложително би трябвало да бъде сложена на масата на договарянията на идната конференция по тематиката в Полша ", добави вицепрезидентът.
" Държавата може да помогне и посредством образованието. То е държавна политика и в случай че бъде ориентирано рационално в тази посока, бизнесмените ще бъдат облекчени ", съгласи се Йотова с казаното от Стефан Димитров. " Бизнесът да внимава с вноса на работна ръка, тъй като това крие големи опасности да изгоним напълно младите и дейни хора от страната ", добави още Йотова.
Тя разясни, че екипът в президентството работи доста интензивно по въпросите на демографската политика и безапелационното й мнение е, че без цели в българската стопанска система в идващите от 10 до 50 години няма по какъв начин да задържим младежите в България.
След диалога с бизнесмени Йотова се срещна с децата - участници в самодейността " Гордея се с труда на моите родители " и посети завод " Амоняк " и лабораторията на торовия цех. По-късно е планувано нейно посещаване в църквата " Свети Харалампий " в близкото село Черногорово. В храма, който е монумент на културата, ще бъде отслужен водосвет за здраве./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР