Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от

...
Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от
Коментари Харесай

„Промяната“ ни отдалечи с хиляди км. от Шенген

„ Промяната “ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от Еврозоната. Когато още веднъж станем страната, гарантираща външните граници на Европейския съюз, всичко ще се случи. 

България неотложно би трябвало да има постоянно държавно управление  и да подсигурява опазването на външните граници.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгрес в София, отдаден на Шенген и еврозоната.

„ Трябва да подсигуряваме на нашите сътрудници в Австрия нулева миграция “, съобщи Борисов. И припомни, че в Германия и Холандия контролът на границите се връща.

„ Това е поради некадърници, които ръководят външните граници на Европейски Съюз, а те са на доста места “, посочи лидерът на ГЕРБ.

„ Седмица преди изборите в Австрия едва ли е най-хубавото време да си приказваме по тази тематика “, отбеляза Борисов.

„ Винаги съм гледал на Европа като на семейство, само че в това семейство всеки има своята задача. България свърши ли своята задача през последните четири години? Категорично не. С какви очи да застана пред австрийския канцлер и да кажа, че през последните години шенгенската външна граница се пази добре “, разяснява Бойко Борисов.

„ От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Балканският път беше затворен “, уточни той. По думите на Бойко Борисов страната ни би трябвало да подсигурява на своите другари и сътрудници в Австрия, че пази добре външните граници на Европейския съюз, само че това може да се случи единствено, в случай че има устойчиво ръководство. „ Ние бяхме за образец “, сподели още той.

„ Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 млн. лв. да си дооборудваме границата. Затова се одобри моята теория, изнесените центрове за миграция да са в Турция, в Африка – да не са на територията на Европейски Съюз. Затова пазех дружбата с Турция, поради Европейски Съюз. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, нормално при произшествия – по 9, по 10, по 20 незаконни мигранти “, добави Борисов.

„ Затова пазих дружбата с Турция, поради Европейския съюз. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, по 10, 20 незаконни мигранти има “, акцентира още той.

Бойко Борисов посочи още, че България и Румъния са като „ скачени съдове “, освен по тематиката за пълноправното участие в Шенген.

„ Господ е отредил да сме съседи и да си оказваме помощ “, сподели още той. „ Когато се решаваше шенгенският въпрос, австрийският бизнес написа едно писмо до своите ръководещи, в което ползите на австрийския бизнес и България съвпадаха “, акцентира още Борисов.

„ Не ви приказвам в бъдеще време, приказвам през днешния ден какво би трябвало да се направи и знам по какъв начин да го направя “, обърна се Борисов към участниците във форума, проведен от Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), взаимно с Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК).

Според водача на ГЕРБ, загубите са натурален факт от това, което се прави в България последните няколко години. „ Искам още веднъж да станем страната, гарантираща външната граница и всичко ще се случи “, сподели той. Според него няма ли устойчиво държавно управление и ясна политическа отговорност, ще се търсят други отговорни.

„ Ако ГЕРБ ръководи, няма да сменя шефа на „ Гранична полиция “, само че ще го поддържа с политическа воля “, даде поръчка Борисов.

„ Що се касае до еврозоната – там същата работа – всички критерии от България са покрити “, съобщи Борисов и прикани хърватският министър-председател Андрей Пленкович да си ревизира записките.

„ В европейското семейство обичат България “, добави Борисов в умозаключение и продължи: „ само че България би трябвало да бъде дисциплинирана и да извършва уговорките си “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР