Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря на Дондуков“ 2 с участници в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря на Дондуков“ 2 с участници в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова разговаря с участниците в подкрепяния от нея проект НЕ на кибернасилието срещу жени и деца

Вицепрезидентът Илияна Йотова беседва на " Дондуков “ 2 с участници в плана " НЕ на кибернасилието против дами и деца “. Това предадоха от прессекретариата на президента.

Инициатори на акцията, която се организира под патронажа на вицепрезидента, са от интернационалната организация " Зонта Интернешънъл “, съответно клонът за България, Румъния, Република Северна Македония, в партньорство с националните институции и неправителствения бранш. Основните цели на плана са необятна осведомителна акция, експертно образование на доброволци, осъществяване на обучителни срещи в цялата страна, рекомендации за законодателни промени. През април бяха връчени рекомендации към българския парламент за разискване на правни ограничения за предварителна защита, отбрана и наказателно гонене против кибернасилието.

В срещата на " Дондуков “ 2 участваха представители на управлението на " Зонта “, началникът на отдел " Киберпрестъпност “ в ГДБОП, шефът и възпитаници в Първа британска езикова гимназия в София, психолог и възпитаник от Софийска математическа гимназия " Паисий Хилендарски “, както и помощник и студент от Техническия университет в София. В университета от тази година има компетентност " Киберсигурност “, към която е огромен ползата на студентите.

На диалога бяха показани положителните резултати от работата по плана досега. " НЕ на кибернасилието против дами и деца “ добива все по-голяма известност, статистиката сочи, че за повече от година близо 6 млн. души са чули за него. Непрекъснато се уголемява и мрежата от доброволци, които да предават научените познания и умения. Ключово е присъединяване на учебните заведения.

Проектът " НЕ на кибернасилието против дами и деца “ ще се уголемява и на интернационално равнище с включването на други страни, с които да се обменят опит и положителни практики. Планира се основаването на общодостъпна платформа с всички обучителни материали, видеоматериали за разнообразни форми на принуждение, информация за практиките на други страни.

Срещата с вицепрезидента Йотова се организира в границите на 16-те международни дни против насилието, които започнаха на Международния ден за елиминиране на насилието против дамите 25 ноември и ще продължат до 10 декември – Международния ден на правата на индивида.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР