Вицепрезидентът Илияна Йотова прие на „Дондуков“ 2 новия представител в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова прие на „Дондуков“ 2 новия представител в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът се срещна с новия представител в България на Върховния комисариат на ООН за бежанците

Вицепрезидентът Илияна Йотова одобри на „ Дондуков “ 2 новия представител в България на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Нарасимха Рао Нилагири Лакшми. Двамата разискаха изискванията за бежанците в България в обстановка на пандемия. Вицепрезидентът Йотова посочи, че грижата за бежанците в актуалната рецесия е още по-необходима, с цел да се подсигурява и сигурността на българските жители и да се предотврати насаждането на страхове и ксенофобски настроения.

На срещата беше разискван и въпросът с имунизацията на бежанците. Тяхната група не е категорично посочена в Националния имунизационен проект.

Илияна Йотова и Нарасимха Рао Нилагири Лакшми се ангажираха, когато ограничаващите ограничения разрешават, да посетят бежански центрове в страната, с цел да се срещнат с проблемите на място.

Представителят на ВКБООН акцентира, че са нужни повече стратегии за интеграция на бежанците в България. Пандемията от Ковид-19 се е отразила и върху трудовата реализация на получилите протекция.

Тема на диалога бяха и непридружените малолетни и малолетни лица, които идват на територията на България, и полаганите за тях грижи. Илияна Йотова и Нарасимха Рао Нилагири Лакшми разискаха незаконните влизания в страната и нерешения на интернационално равнище проблем с каналджийството.

„ Европейският съюз към момента не е постигнал единни правила за убежището и миграцията, не е осъществена и промяната на Дъблинския правилник, съгласно който най-голямата тежест пада върху страните на първа линия на банкет “, посочи вицепрезидентът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР