Вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че България има нужда от стабилно

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че България има нужда от стабилно
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България има нужда от стабилно правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова акцентира, че България има потребност от устойчиво държавно управление. Тя дефинира като „ екзотично “ предлагането актуалният длъжностен кабинет да стане постоянен.

Вицепрезидентът чака политическият разсъдък да надделее в идващите дни, тъй като страната има потребност от доста устойчиво държавно управление:

„ От държавно управление, което би трябвало да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за правда, за правила, за икономическо развиване, за това България да подава своя План за възобновяване, да успее да го отбрани в Европейската комисия. Предизвикателства, които надалеч надвишават партийния нарцисизъм и по тази причина се надявам, че в идващите дни разсъдъкът в действителност ще надделее, ще стартират договаряния тъкмо за тези най-важни цели “.

Ниската изборна интензивност на 11 юли е въпрос на сериозен разбор, счита Йотова.

„ Буквално би трябвало да се прегледа секция по секция, да забележим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко нямам доверие, че машините ги стопираха, че ги спря ваканцията, а се задава един различен огромен въпрос - дали пък хората не откриха за кого да гласоподават “.

Идеята служебният кабинет да стане постоянен вицепрезидентът дефинира като „ екзотична “:

„ Продължаваме с екзотичните оферти, само че аз считам, че всяка една политическа групировка, когато е тръгнала към избори, би трябвало да си поема отговорността и да бъде подготвена да сформира кабинет със своите специалисти и със своите визии. Иначе, дайте да си имаме един длъжностен кабинет, да си променим Конституцията и да приключим “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР