Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и преподавателите в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и преподавателите в
Коментари Харесай

Йотова в Кипър: Няма друг народ в Европа, който може да се гордее с такава писменост и култура

Вицепрезидентът Илияна Йотова означи дружно с учениците и преподавателите в Българско учебно заведение „ Родна стряха “ в Арадипу настъпващия 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Йотова е в Кипър по покана на българската общественост. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Благодаря ви за родолюбивата активност. Благодаря, че макар редица компликации сте посветили себе си да учите дребните българчета на българското четмо и писмо, да познават своите корени, да бъдат положителни хора. Вашата активност е най-хубавата визитна картичка на България “, обърна се вицепрезидентът към учителите. Тя благодари на кипърската страна за грижите, които поставя за българската общественост. Йотова увери, че българската страна ще продължи да подкрепя развиването на българските учебни заведения и културни сдружения зад граница.

„ Няма различен народ в Европа, който може да се гордее с такава книжовност, с толкоз богата словесност и просвета, които се популяризират надалеч отвън границите на тогавашна Средновековна България “, посочи вицепрезидентът.

Български речници и книги на български създатели подари вицепрезидентът на учебното заведение.


По-рано Йотова беседва с представители на български учебни заведения и културни сдружения от покрайнината. В срещата участваха и представител на кипърското просветително министерство и заместник-кметът на Ларнака.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР