Вицепрезидентът Илияна Йотова гостува на фондация За нашите деца“ в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова гостува на фондация За нашите деца“ в
Коментари Харесай

Йотова разговаря с приемни и родни семейства за проблемите на децата и осиновяването

Вицепрезидентът Илияна Йотова гостува на фондация „ За нашите деца “ в София. Мисията на неправителствената организация е обезпечаването на здрава фамилна среда и пълноценно развиване и щастливо детство за всяко дете.

Вицепрезидентът се срещна с екипа на фондацията, управителен от изпълнителния шеф Иванка Шалапатова, и неговата активност. Приемни и родни фамилии споделиха с Илияна Йотова компликациите, които срещат, несъответствията и административните спънки в процеса на осиновяване.

Те дадоха своите рекомендации какво би трябвало да се промени като нормативна база в полза на децата, по какъв начин да се понижи времето, което те прекарват в неустановеност, до момента в който намерят своето приемно семейство или осиновители.

Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Общо бе мнението, че главен проблем е неналичието на политика за предварителна защита на изоставянето. Ако я има, тя не е съответна и не пази ползите на децата.

На срещата бе разискван и големият проблем с експанзията измежду децата.

Посещението на Илияна Йотова в „ За нашите деца “ съответства с прочувствен миг – осиновяване на едно от децата в Центъра за настаняване от фамилен вид „ Детска къща “.

Вицепрезидентът прегледа и Центъра за социална поддръжка „ Света София “ към фондацията.

Вицепрезидентът Йотова е патрон на тазгодишната Вечер на добродетелите, която „ За нашите деца “ организира за десети път. Благотворителното събитие ще се състои на 7 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР