Вицепрезидент Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на

...
Вицепрезидент Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Илияна Йотова е патрон на международен фестивал в Италия

Вицепрезидент Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „ Орфей в Италия “. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
Конкурсът ще се организира от през днешния ден до 13 септември в град Лидо ди Йезоло, Италия. Събитието се провежда от Арт център „ Кърнолски “ в съдействие с италианската асоциация I.T.A.C.A. и локалната община. В програмата ще вземат присъединяване над четиристотин и петдесет деца и младежи от тринадесет страни, измежду които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус, Украйна, Швейцария и Грузия. Откриването на интернационалния конгрес ще се състои на площад „ Аурора “ в Лидо ди Йезоло.
България ще бъде показана от седем участници в другите възрастови групи и конкурсни категории.Това са балетно студио " Арт " и Лилия Петрова към читалище " Развитие " във Враца, Katty dance studio от Самоков, Борислава Йорданова от Музикалното учебно заведение " Любомир Пипков " в София, Весела Данабашева от Бургас, Димитрия Николова от " Арт войс център " в Пловдив. Децата от танцовия състав при Детска градина " Синчец " в Смолян с началник Юлияна Гавазова са най-малките участници в историята на " Орфей в Италия ".
Преди церемонията по разкриване на фестивала, Илияна Йотова ще се срещне с представители на българската общественост във Венеция.
В понеделник, 11 септември, вицепрезидентът на Република България ще организира полемика с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа, както и с ръководителя на италианската асоциация I.T.A.C.A. Джорджо де Фавери.
На 12 септември Илияна Йотова ще се срещне с губернатора на област Венето Лука Дзая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР