Вицепремиерката и евентуално следващ министър-председател на България Мария Габриел прибира

...
Вицепремиерката и евентуално следващ министър-председател на България Мария Габриел прибира
Коментари Харесай

Евала! Габриел получава по 28 000 лева помощи от Брюксел на месец

Вицепремиерката и вероятно идващ министър-председател на България Мария Габриел прибира по 28 хиляди лв. месечно под формата на „ помощи “ от Европейската комисия. 

Средствата са част от благините, които се поставят на всички някогашни еврокомисари, напуснали поста си. 

Според формалната информация на уеб страницата на Европейска комисия излиза наяве, че „ парите за акомодация “ се изплащат в период от три години, считано от деня на овакантяване на длъжността. Тя съставлява 65% от последната съществена заплата на еврокомисаря.

Имуществената декларация на Мария Габриел, подадена към КПКОНПИ предходната година, демонстрира, че тя е получавала заплащане в размер на 43 790 лв. месечно, до момента в който е изпълнявала функционалностите си на еврокомисар. 65% от тази сума се равняват съвсем на 28 хиляди лв..

44-годишната Габриел някой ден ще се радва на прилична пенсия. Правилникът на Европейска комисия гласи, че някогашните еврокомисари получават доживотна пенсия, равняваща се на от 4 до 70% от главното им заплащане по време на мандата. В най-лошия случай Мария след навършване на 65-годишна възраст ще получава близо 2 хиляди лв. от Брюксел, а в най-хубавия – до 30 хиляди лв. на месец. Докато пристигна време за пенсионирането ѝ обаче е прекомерно евентуално сумата да е повишена в пъти, написа “Флагман ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР