Вицепремиерът Валери Симеонов за втора поредна нощ направи проверки на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов за втора поредна нощ направи проверки на
Коментари Харесай

Симеонов на нова нощна акция срещу шума в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов за втора поредна нощ направи " инспекции на нощни заведения, питейни заведения и заведения за хранене в Слънчев бряг " и посети едно от най-нашумелите заведения на курорта - " Бедрум ". Гостите на заведението обаче бяха очевидно подразнени и посрещнаха Симеонов със викания за оставка и обидни прилагателни.

В центъра на курорта е било доста по-тихо - предходната вечер там бе затворена дискотеката „ Оксижен “, останалите известни заведения в централната алея също са понижили децибелите, съобщи БГНЕС, цитирайки Българска национална телевизия. Съвместни екипи на полиция, Национална агенция за приходите, Агенцията за храните, Регионалната здравна ревизия и Инспекцията по труда са открили нови извършители на разнообразни законови и нормативни актове, регламентиращи активността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушавания на финансовата дисциплинираност. От Национална агенция за приходите са установени фискални нарушавания и издаване на неистинен касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на съществуване на храни с неразбираем генезис и такива с изтекла отминалост. Регистрирани са нарушени условия за пожарна сигурност, както и липса на здравни книжки и трудови контракти.

Както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден Симеонов пусна коментар след нощните инспекции в Слънчев бряг. Ето какво написа вицепремиерът в профила си във Фейсбук:

Тази нощ страната влезе в ролята си и в “Бедруум ” – открита дискотека, работеща в несъгласие с редица разпореждания на закона и тероризираща целия залив от години. При първата инспекция беше конфискувана инсталация и напълно спряно озвучаването. При втората инспекция, към 04:00, още веднъж беше спряно озвучаването, с което страната сподели воля и дарба да наложи дейно закона. Законът и наредбите на Община Несебър не разрешават каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00 ч. Проверките в центъра на Слънчев бряг демонстрираха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за ефикасност от дейностите на институциите. Рецидивистите от “Оксижен ” още веднъж тормозеха региона с високи децибели, само че и новият им комплект инсталация беше иззет и се възцари тишина. Що се отнася до обвиняванията, че се фокусираме единствено върху шума, добре е всички да знаят, че две следващи вечери от касата на “Оксижен ” се конфискува целият оборот по към 8 000 лв. на нощ, постановат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, налози и хранилища, и други. Все актове, които водят до съществени наказания за притежателите. За следващ път се видя, че когато има политическа поддръжка, полицията може да си свърши работата безупречно – хвалба заслужават специфичните полицейски сили, командировани от Пловдив и сътрудниците им от ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас. Контролът на страната върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона. Крайно време е туристическите действия в България да влязат в границите на закона, а след началото на идната пленарна сесия на Народното събрание, да прокараме квалифицираните промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над естествените хора. И не на последно място – следете деликатно кои медии - коя страна ще заемат в борбата за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и нарушителите не свършват единствено до нощните заведения в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички управляващи, редактори и публицисти в медиите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР