Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност

...
Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност
Коментари Харесай

Симеонов внася сигнал до Цацаров за незаконно решение за БМФ

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконност на решението на Арбитражния съд към БТПП по делото за смяна на приватизационния контракт на Български морски флот.

Според заместител министър-председателя, решението на Арбитражния съд се базира върху погрешно пояснение и приложение на член 307 от Търговския закон, отнасящ се до стопанската нетърпимост, който е неупотребим за приватизационните контракти. Освен това, Арбитражният съд взема поради погрешни експертизи, въз основа на които се вършат изводи за приложението на член 307 от Търговския закон.

Като разследване, Арбитражният съд излиза с нелегално решение да се промени приватизационния контракт за Български морски флот, както и да се одобри за възможно и належащо скрапирането на забележителна част от корабите в БМФ.

Според вицепремиера Симеонов, взетото решение от Арбитражния съд е не просто нелегално и обслужващо частните ползи на приватизаторите на БМФ, само че и основава опасности за националната сигурност.

Сигналът ще бъде импортиран в 13 ч. в деловодството на Върховната касационна прокуратура. След внасянето вицепремиерът ще направи изказване за медиите.

тагове валери симеонов български морски флот цацаров решение арбитражен съд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР