Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

Валери Симеонов откри новата приемна на МВР в циганската махала на Асеновград

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила и кметът на Асеновград прерязаха лентата на новосъздадена приемна на РУП - Асеновград в ромския квартал "Лозница ".

"Чрез откриването на този обект на сигурността - приемна на Министерство на вътрешните работи, се въдворява реда и законността, а там, където законността е над всичко, държавността се връща ", сподели Валери Симеонов. Според кмета на града Емил Караиванов с откриването на приемната се подсигурява непрекъснато полицейско наличие в кв. "Лозница ", а това ще даде опция за предварителна защита на закононарушенията. Новосъздадената приемна е осъществена с 27 000 лв. обезпечени от община Асеновград и в нея ще работят трима инспектори и двама постови.

На събитието участва и министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила, който сподели, че няма да реже лента, и че не се радва, че тук се открива приемна на полицията, а ще се радва, в случай че на това място има детска площадка, детска градина, учебно заведение или парк. "Най-важно е единението. Държавността и спазването на закона са над всичко. Тази приемна има краткотрайната задача да ви помогне да спазвате законността ", сподели Валентин Радев. По думите му през актуалната година в този квартал има 652 закононарушения, които са със 150 повече от предходната. Министърът пресметна, че страната ще дава всеки месец по над 15 000 лв., за тази приемна, за въдворяване на мир, ред и правда, вместо тези пари да отиват за детски площадки, градини или за обучение.

След откриването министър Радев посети строителните действия по разширението и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, където сподели, че единствено за предходната година на този път има четирима убити. Той изрази вяра след реонструкцията и разширението пътят да стане по-безопасен.

За незаетите места в полицията в Асеновград вътрешният министър уточни, че се следи интерактивната карта на престъпността в страната, и където има увеличение на криминогенната конюнктура, там се усилва и наличието на полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента тук-там в регионалните дирекции има 10-16 % дефицит на чиновници в Министерство на вътрешните работи. Вчера Радев е докладвал на премиера, че са назначени нови 934 индивида в системата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР