Вицепремиерът Валери Симеонов ще присъства на срещата в Асеновград между

...
Вицепремиерът Валери Симеонов ще присъства на срещата в Асеновград между
Коментари Харесай

Валери Симеонов и главният секретар на МВР на крака в Асеновград

Вицепремиерът Валери Симеонов ще участва на срещата в Асеновград сред локалната власт и протестиращи против ромските своеволия, планувана за 12.00 ч. през днешния ден, оповестяват от пресофиса на вицепремиера. Поканено е висшето управление на Министерство на вътрешните работи, като все още наличие е удостоверил основният секретар Младен Маринов. Вицепремиерът написа в Туитър, че е " срамно и неприемливо " български деца и спортисти да се опасяват да отидат на подготовка, тъй като може да бъдат " пребити ".

Припомняме, че асеновградчани излязоха на улицата с искане за изселване на ромите и за интервенция на страната за разрешаване на казуса с малцинството трупан, по думите им, от години.

Гражданите желаеха през днешния ден да пристигна и министър председателят Бойко Борисов, като оповестиха, че митингите ще продължат всяка вечер, до извършване на настояванията им. От нощес в Асеновград има засилено полицейско наличие. Жандармерия и полиция пазят подстъпите към ромската махала.

На 26 юни на язовир " 40-те извора " край Асеновград група роми предизвикаха скандал с деца от локалния клуб по кану-каяк, които упражняват там. Малко по-късно спорът се е пренесъл в центъра на града, където ромите са нападнали и нанесли побой на деца, треньори и родители с подръчни средства. Има потърпевши от състезателите, 8 от нападателите са задържани.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР