Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за спиране на практиката държавата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за спиране на практиката държавата
Коментари Харесай

Държавата трябва да спре да плаща сметките на новоизлюпени чорбаджии, обяви Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи за прекъсване на практиката страната да заплаща сметките на новоизлюпени чорбаджии. Изявлението му по Би Ти Ви беше във връзка положението на приватизираното сдружение Български морски флот, благосъстоятелност на компанията KG Maritime Shipping на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Симеонов посочи, че ще се прегледат и други съмнителни покупко-продажби. " До момента за 2 месеца нашето ръководство потвърди, че е изрично срещу олигархията ", добави вицепремиерът.

В началото на предходната седмица Валери Симеонов изненадващо заяви, че ще сложи пред Министерския съвет въпроса за нарушавания на приватизационния контракт за Българския морски флот. Днес той изрази съмнения, че компанията, " която е прилапала БМФ ", готви банкрута на компанията.

Преди седмица Кирил Домусчиев пък разгласи, че с доста старания компанията е оживяла, до момента в който други компании от сектора са банкрутирали.

Днес вицепремиерът уточни още, че година преди прегледа на осъществяването на договореностите, включени в приватизационната договорка, няма индикации те да бъдат реализирани. " По контракт през 2018 година в БМФ би трябвало да работят 2300 индивида. Към 1 януари 2016 година те са 124. По отношение на общия брутен тонаж на корабите на компанията, той би трябвало да е 1.3 млн бруто указател тона, а в този момент е 800 000, уточни Симеонов.

Както е известно, след повдигането на въпроса на съвещание на кабинета, държавното управление отпусна 2.4 млн. лв., нужни за обжалване на решение на арбитражния съд на Българската комерсиално промишлена палата (БТПП), разрешаващо промени в приватизационния контракт за БМФ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР