Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи днес за шум в заведения във

...
Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи днес за шум в заведения във
Коментари Харесай

Валери Симеонов съобщи за шумни заведения и във Варна

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви през днешния ден за звук в заведения във Варна. Имало инспекции и в Златни пясъци, само че там не били установени съществени нарушавания.

" Оказа се, че инспекциите в София и Бургас не са повлияли на локалните радетели на развлекателната промишленост ", написа Симеонов във Facebook.

По думите на Симеонов по време на проверката са били установени и непозволено издавани категоризации на заведения върху пясъчната линия на плажовете от Министерството на туризма. Вицепремиерът разгласи, че идната седмица ще сезира прокуратурата. Това не първият случай, в който Симеонов дава Министерството на туризма на основния прокурор. Миналият месец той изпрати сигнал за престъпления, касаещи противозаконни градежи и нелегално утвърдени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг.

Още предишното лято вицепремиерът стартира своята акция " тишина " по българското Черноморие. Тогава той обикаляше заведенията дружно с проверяващите, а дейностите му провокираха неодобрение и даже митинги. Тази година Симеонов не се лимитира единствено със Слънев бряг. Миналата седмица той самичък се похвали, че вече е почнал с обиколките си из центъра на София и в Студентски град. Тогава той популяризира и специфичен афиш против шума със личния си лик.

Ето какво написа вицепремиерът във Facebook:

" Снощи бяха осъществени инспекции на заведенията във Варна и района. Оказа се, че инспекциите в София и Бургас не са повлияли на локалните радетели на развлекателната промишленост. Бяха тествани заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е концентриран нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха формирани констативни протоколи и наставления на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център).

Беше тестван и комплекс „ Златни пясъци “, където не бяха установени съществени нарушавания като се изключи ресторант Делфин и още няколко заведения от открит вид. Два часа по-късно бяха още веднъж тествани заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването като се изключи Макалали. На клуба беше формиран акт и следва налагането на съществени наказания. Проверките бяха осъществени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на инспекциите беше оказано цялостно подпомагане от шефовете и притежателите на заведенията. В случаи на нарушавания на гореспоменатите заведения, чакаме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушавания от цялата страна.

За следващ път бяха открити и непозволено издавани категоризации на заведения върху пясъчната линия на плажовете от Министерство на туризма, за които идната седмица ще бъде сезирана Прокуратурата. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР