Вицепремиерът Валери Симеонов призова за безпощадни наказания за държавните служители,

...
Вицепремиерът Валери Симеонов призова за безпощадни наказания за държавните служители,
Коментари Харесай

Симеонов: Безпощадни наказания за чиновници, взели подкуп

Вицепремиерът Валери Симеонов прикани за безпощадни санкции за държавните чиновници, хванати с рушвет.

Той упорства за по-сериозни наказания и присъди - два пъти по-големи от тези на елементарните хора, „ с цел да може всички останали да имат едно мислено, когато си помислят да злоупотребяват с поста си “, съобщи Дарик радио.

„ В момента те, с тяхното държание, в действителност наливат вода в непозната мелница - в мелницата на тези, които са съперници на инспекциите, осъществявани от страната, на хората, които желаят безредица и безвластие, и тероризират всички останали ", разяснява Симеонов задържането на двамата чиновници от Агенцията по сигурност на храните в Бургас.

В петък те бяха хванати при приемане на рушвет от 500 лв. от притежател на ресторант в Несебър. Проверка открила, че инспекторите Мая К. и Петър А. от отдел „ Контрол на храните “ са заявили, че по лично предпочитание са подготвени да работят в отвън работно време в интерес на страната. Така станали доброволци в оперативния щаб за противопоставяне на нарушаванията в туризма, съгласуван от Симеонов.

„ Грозно и неприемливо. Ако в действителност са се писали доброволци, те не са го създали от възприятието да спомагат на страната, а да изкарат някой лев. Спрямо такива - никакъв компромис. Аз ще упорствам, освен да бъдат уволнени, само че и да си понесат цялата отговорност “, закани се вицепремиерът.

Според него обаче не трябва от изолирания случая да се вършат систематизирания за цялата активност на държавните чиновници, ангажирани с инспекциите.

„ Не мога да кажа, че това ще компрометира активността на всички тези стотици хора, които работиха. Защото аз съм видял не дребна част от тях по какъв начин работят, рисковете, на които се подлагат, тестванията, компликациите, които преодоляват. Но във всяко стадо си има черни овце. И не съм склонен да слагаме всички под един знаменател и да споделяме, че това е всеобща процедура “, добави Симеонов.

Той акцентира, че предстоящите доходи от туристическия отрасъл в държавната хазна тази година ще бъдат с 350-400 милиона по-големи, в сравнение с предходната година.

„ Това са си живи пари, пари в държавния бюджет, които са изтръгнати от сенчестия бизнес “, разяснява Валери Симеонов.

Вицепремиерът даде обещание, че систематизираните резултати от инспекциите на държавните институции в курортите ще бъдат огласени в края на септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР