Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Решението идва след дни на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Решението идва след дни на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка


Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Решението идва след дни на митинги на майките на децата с увреждания.

Повиках ви, с цел да разглася пред вас персоналното си решения да подам оставка. Това сподели в изказването си пред медиите след изключителното съвещание на Министерски съвет Валери Симеонов. Той бе безапелационен, че не подава оставката под напън.

Причина е продължаващата медийна акция изключително през последните два дни против мен, сподели вицепремиерът в оставка.

Според него продължението на тази акция „ към този момент слага акцента освен върху мен, само че и върху членовете на Националния фронт за избавление на България (НФСБ)”. “Не става въпрос единствено за моята персона, освен за моята партия, само че и за ръководството на България “, сподели Сименов, като изясни, че си дава сметка за медийната акция, от която си вадят дивиденти избрани политически сили.

„ Не мога да тежа като воденичен камък на това ръководство “, съобщи той.

Вицепремиерът в отавка изясни, че не желае да въздейства върху рейтинга на държавното управление и добави, че детската му фантазия не била да е вицепремиер на България, а е заел поста по гледище на сътрудниците (коалиционните). „ Повтарям, не ми е било самоцел “, сподели той и разгласи упованието си да види дали след неговата оставка митингите (на майките на деца с увреждания) ще продължат.

„ Да забележим, дали откакто вицепремиерът Симеонов си подава оставката дали ще продължат митингите и с какви искания “, сподели той, като добави, че в подаването на оставката му няма никаква драма.

„ Правя това, което ми диктуа моята съвест “, съобщи Симеонов като посочи, че решението е взето през днешния ден след консултация с съдружните сътрудници и в частност с министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов изреди плановете, в които вижда своите заслуги – в часност отбраната на концепцията за втори въжен превоз за Банско, в това число с прокарването на решението в ЮНЕСКО в Бахрейн, основаването на работна група за Витоша, обезпечаването на бизнеса със сезонна работна ръка, идната смяна в закона за чужденците, обезпечаване на самолетна връзка с Одеса изключително в услуга на учащите се в страната ни, прекъсване на договорката за приемане от страна на Българска социалистическа партия на местността на Буздлуджа към партийния монумент, закона за шума, идният закон за хазарта и прочие

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР