Вицепремиерът Валери Симеонов обвини подопечния си министър Николина Ангелкова за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обвини подопечния си министър Николина Ангелкова за
Коментари Харесай

Симиенов обвини Ангелкова за беззаконието и корупцията с плажовете

Вицепремиерът Валери Симеонов упрекна подопечния си министър Николина Ангелкова за тотално сбърканата идея за концесиите на плажовете, акцентирайки, че отдаването им е обвързвано с корупция и големи загуби за страната.

Държавата получава едвам 8 млн. лева облага от всички плажове у нас, а концесионерите осъществят десетократно по-голяма доход. Преместваемите обекти по морските курорти би трябвало да се отстранен, а собствеността на алеите и ВиК мрежата да се трансферира от страната на общините. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по Българска национална телевизия.

По думите му институциите не се усещат сигурни при инспекциите по морето и той се е присъединил в тях, с цел да покаже, че страната има воля.

Плажът у нас се е трансформирал в територия на беззаконието, сподели още Симеонов. Той добави, че преместваемите обекти наподобяват на бежански лагер, унищожават естествения курорт и пречат на това, за което са пристигнали туристите - плаж и море.

" Отминало е времето на тези преместваеми обекти. В момента има пренасищане на артикули, които не се търсят. Най-отвратителното е, че тези обекти са корупционни покупко-продажби с един концесионер.

Вицепремиерът упрекна отрасловия министър Николина Ангелкова, че това става със съгласуването на Министерство на туризма. Според него " цялата идея за концесии на плажовете е тотално сбъркана ".

Според Симеонов би трябвало да се отстрани двойната благосъстоятелност в националните курорти, където алеите, ВИК-мрежата са благосъстоятелност на страната, а хотелите са частни и страната има обвързване единствено да влага в поддръжката на инфраструктурата.

" Ще упорствам час по-скоро тази благосъстоятелност да се трансферира. Слънчев бряг АД се е трансформирало в едно корупционно гнездо. Всичко това може да се реши, когато притежателят е този, който събира парите. Кметовете на Несебър са подготвени да поемат тази инфраструктура. Остава страната да одобри това нещо, с което ще отстрани корупцинните покупко-продажби ", съобщи още Симеонов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР