Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова призова Теодора Генчовска да отмени

...
Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова призова Теодора Генчовска да отмени
Коментари Харесай

Нинова поиска отмяна на изгонването на 70 руснаци и оставка на шефа на ДАНС

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова прикани Теодора Генчовска да анулира нотата за изпъждане на 70 съветски дипломати, а президентът Румен Радев - да уволни ръководителя на ДАНС Пламен Тончев поради това, че е изготвил листата с имената им.

Нинова реши да направи паралел с този случай и абсурдът с отравянето на Сергей Скрипал във Англия от двама сътрудници на ГРУ, когато тогавашният министър председател Борисов се съгласил с нея, че България не трябва да гони съветски дипломати като глоба.

Тя сложи 3 условия пред кабинета, Народното събрание и президента поради ултиматума на Елеонора Митрофанова да закрие съветското посолство в София:

- Кирил Петков да излезе и да съобщи публично, че няма да се кандидатира за министър председател, като преди този момент да неотложно да уволни зам.-министърът на външните работи, който е подписал съветската нота (Ирина Димитрова);

- Президентът неотложно да уволни ръководителят на ДАНС, който е приел някой да му подреди устно да изготви описите

- Народното събрание да одобри решение, Министерство на външните работи да анулира тази нота, да се направи прецизен обзор за какъв брой от тези хора има доказателства, че са шпиони и да се връчи нота те да изоставен, тъй като всеки, който шпионира, би трябвало да понесе последствията на интернационалното право. Останалите да бъдат извадени от листата.

" Представете си, че спрат доставките на нефт или взаимното съдействие за АЕЦ Козлодуй. Това не е русофилство или слугинаж на Путин, а български народен интерес. Това е волята ни да не оставим България на прага на зимата на студено и мрачно, а хората - на гладно ", беше обяснението на Нинова за какво желае да се извърши ултиматумът, подложен от Елеонора Митрофанова нощес.

Руската посланичка заплаши да изиска закриване на посолството в София, в случай че държавното управление не анулира решението си за изгонването на 70-те в листата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР