Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов коментира пред

...
Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов коментира пред
Коментари Харесай

Атанас Пеканов коментира слуховете относно бъдещия служебен премиер

Вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов разяснява пред медиите слуховете за възможна негова кандидатура за идващ длъжностен министър председател, в случай че съставянето на постоянен кабинет с третия мандат се провали:

" Смятам, че България сега си има един превъзходен министър-председател. Аз го познавам от дълго време, работя ужасно с него, тъй че не бих коментирал такива спекулации. В същото време конституционната процедура продължава. Аз поисквам и триумф на партията, която получи мандата. Президентът е решил, че тя има най-хубав късмет да го сформира. Гледаме през днешния ден към срещата на водачите и какво ще излезе от нея ".

На въпрос дали би приел да стане длъжностен министър председател, в случай че бъде поканен, Пеканов отговори:

" В момента съм се съсредоточил по много тежките тематики във връзка с Плана за възобновяване и резистентност. Не съм размишлявал по такива тематики, само че както споделих, сега сме в конституционната процедура и такива диалози не водим, защото би трябвало да се даде безспорен късмет и аз поисквам триумф на госпожа Нинова. Надявам се Столетницата да откри някакво решение на тази сложна политическа обстановка. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР