Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околмната среда и

...
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околмната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции заради предстоящите валежи

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околмната среда и водите Борислав Сандов подреди основаване на организация поради метеорологичната прогноза за предстоящи значителни превалявания.

Министърът издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции, смяна в графика на язовири и информиране на всички способени органи.

През идващото денонощие под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон да се сътвори интензивна валежна конюнктура. На места в Западна и Южна България и Предбалкана количествата превалявания ще доближат до 30-50 mm, локално в Родопската област и Ихтиманска Средна гора – към 80-100 mm. Подробна метеорологична прогноза е оповестена на уеб страницата на министерството, както и на уеб страницата на. Според прогнозите, рискът от наводнения, свлачища и други бедствия е огромен.

Препоръчваме на жителите да вземат поради прогнозите на синоптиците за вероятни рискови феномени, които биха могли да настъпят на следващия ден и през идващите два почивни дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР