Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Споразумение със Сърбия урежда регулирането на процедурите по стратегическа и екоценка


Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше на публично посещаване в сръбската столица Белград, където организира двустранна среща с министъра на отбраната на околната среда на Сърбия Ирена Вуйович .

Двамата подписаха двустранно Споразумение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и стратегическа екологична оценка (СЕО) в трансграничен подтекст , оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Документът цели да контролира изискванията и реда за осъществяване на процедурите и публичните съвещания, включителни и обществени чувания на териториите на двете страни, процедурата за продан на документи и нейното обществено обявяване и даването й на формалните езици на двете страни.
 Петков и Бърнабич разискаха основаването на обединен газов пазар на Балканите Обновена
Петков и Бърнабич разискаха основаването на обединен газов пазар на Балканите

С сливане на потреблението на газ в района ще може да преговаряме за по-ниски цени

Одобрена беше Двугодишна стратегия за интервала 2022-2023 година за използване на Меморандума за съгласие сред двете министерства и за съдействие в региона на запазване на околната среда, подписан на 22 януари 2019 година в Димитровград, Сърбия.

Сандов и Вуйович разискаха и настоящи въпроси в областта на околната среда и водите и показаха подготвеност за ползотворно бъдещо съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР