Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов коментира, че

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов коментира, че
Коментари Харесай

Плажът е територия на беззаконието, категоричен Валери Симеонов

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов разяснява, че не вижда нищо неправилно в граничните инспекции и изискваните такси . Това съобщи той пред Българска национална телевизия във връзка мнението на Кати Пири , че български граничари изнудват турски гастарбайтери . " Това са естествени практики и наложителни условия. Ако някой заплаща, с цел да не му се даде винетка - това е нещо друго " , изяснява вицепремиерът.

 Няма да позволи България да е боксова круша, изригна Джамбазки
Няма да позволи България да е боксова круша, изригна Джамбазки

Тези гастербайтери били нагли, груби и арогантни

Според него всяка страна употребява да събира пари от преминаващите. " Е, по какъв начин няма да заплащат ще заплащат, несъмнено ", посочи Симеонов и добави, че в България турските гастарбайтери са наболял проблем.

 Имаме 200 недоволства от граничарите, написа Кати Пири на Джамбазки
Имаме 200 недоволства от граничарите, написа Кати Пири на Джамбазки

Холандската евродепутатка напомня отговорностите на нашите граничари

Зам.-министър ръководителя посочи преимуществата на тол системата - " н е вие и аз да плащаме за ремонтите ", а тези, които най-вече експлоатирали пътищата.

По мотив преместваемите обекти по курортите, вицепремиерът изясни още веднъж за плануваните законопроекти. " Има текстове, които разрешават слагане на преместваеми обекти по плажовете и в обитаеми места ", осведоми Симеонов и добави, че съгласно него в ремето на преместваемите обекти и този тип търговия от дълго време е отминало . Валери Симеонов посочи още, че сектора също не желае преместваеми обекти в националните курорти.

" Това е алчност в границите на един сезон някой да забогатее ", безапелационен е вицепремиерът. Според него слагането на преместваеми обекти е артикул на корупционни покупко-продажби с концесионера.

 Промени в Закона за туризма дефинират статута на националните курорти
Промени в Закона за туризма дефинират статута на националните курорти

Регулират инфраструктурата, архитектурния им образ и всички въпроси, свързани с преместваемите обекти

Симеонов желае тотална възбрана за бараките . По негово мнение курортите оферират море и плаж, и по тази причина идват туристите . " Тези обекти наподобяват безусловно на бежански лагер . Те пречат за достъпа на това, за което туристите са дошли-морето и плажа ". Симеонов не желае да " продължаваме да разрушавам туризма с актове на министерството ".

" Крайният резултат е подредени като китайска стена бараки, които закриват плажа ", погневи се Симеонов.

" Според мен цялата идея за концесии на плажовете е тотално сбъркана. България получава 8 млн. лева, на година за всички плажове по Черноморието . " При всички случаи концесионерите осъществят може би десетократно повече ", отговори Симеонов на въпроса какви доходи имат компаниите, взели концесия.

" Плажът е територия на беззаконието ", произнесе се Симеонов. Той желае да могат хората, които идват, да получат това, за което са пристигнали - плаж и море.

 Валери Симеонов желае ликвидирането на
Валери Симеонов желае ликвидирането на " Слънчев бряг " АД

Дружеството узаконява уродливите бар кролове, счита вицепремиерът

На въпрос, Симеонов отговори, че в Албена собствеността е друга . Според вицепремиерът във връзка с националните курорти, би трябвало да се отстрани двойната благосъстоятелност както в " Слънчев бряг " и " Златни пясъци ".

" Слънчев бряг " АД е корупционно болшинство, което прави тротоарите неизползваеми , счита Симеонов. " Файтони, влакчета с по 10 вагони и всевъзможен различен тип паплач ", се движела по алеите в курорта съгласно вицепремиера.

" Който събира парите, би трябвало да влага. Община Несебър е подготвена да влага ", безапелационен е Валери Симеонов.

 Само 6% от туристите в Слънчев бряг купонясвали, изяснява Валери Симеонов
Само 6% от туристите в Слънчев бряг купонясвали, изяснява Валери Симеонов

Всичко останало са фамилии

Причината аз да се намеся е с пазване на закона по Черноморието, не аз да си направя някак реклама , а тъй като РЗИ, Национална агенция за приходите и полицията не се усещат сигурни при тези инспекции. Проверки не се вършат или се вършат със боязън. Когато хората схващат, че тяхната активност не е ялова, и обречена на крах, всичко върви добре ". По думите на Симеонов, 350 млн. лв. повече , ще бъдат приходите от курортите тази година съпоставено с предходната. " Само Данък добавена стойност от Варна за юли-юни е 14 млн. повече ".


" Слънчев бряг " стачкува против инспекциите на Валери Симеонов

Проверки в нощните заведения имало и нощес

За инспекциите за шума Симеонов сподели " щеше да е една неособено атрактивна вест, в случай че не беше реакцията на чиновниците, татуирани до носа и силиконките - те си изиграха ролята, ставаше въпрос за дисциплиниращия резултат ", изясни Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР