Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви ръководството и структурата

...
Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви ръководството и структурата
Коментари Харесай

Кабинетът обяви структурата и ръководството на кризисния щаб за войната в Украйна

Вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова разгласи управлението и структурата на спешния щаб, който работи за ръководство на рецесията, обвързвана с войната в Украйна. Във видео послание, оповестено на фейсбук страницата на Министерския съвет, тя уточни, че в щаба ще заседават общо шест работни групи, той ще координира работата на всички институции и ще се управлява от полковник Валери Рачев.

" В Министерски съвет приехме решение за даване на краткотрайна протекция, в сходство на директивата на Европейски Съюз, която се задейства за първи път в историята на съюза. Временната протекция планува редица удобства и форми на помощ за всички хора, напуснали Украйна по време на военните дейности ", напомни вицепремиерът.

Тя изясни, че от петък на всички гранични пунктове на страната ще се издава специфичен документ на всички идващи в страната украинци, които желаят краткотрайна протекция, даващ им право да обитават законно у нас.

" Този документ им дава както права, по този начин и отговорности. От една страна, ще получат достъп до пазара на труда, обучение, опазване на здравето и обществена поддръжка, а, от друга, ще имат задължението да съблюдават законите на Република България ", изясни вицепремиерът.

Тя напомни още, че държавното управление утвърди помощ за настаняване и изхранване на бягащите от войната в размер на 40 лева дневно. По нейни данни в България към този момент има към 30 хиляди души, избягали от военния спор.
Започна работа и народен обединен информативен портал, където е налична цялата информация за всичко, обвързвано с рецесията в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР