От 10 юни започва миене на карета от улици в

...
От 10 юни започва миене на карета от улици в
Коментари Харесай

Започва миенето на карета от улици в пет столични района

От 10 юни стартира миене на карета от улици в пет столични региона: „ Красно село “, „ Възраждане “, „ Триадица “, „ Лозенец “, „ Оборище “ и „ Средец “. Целта е както възстановяване на чистотата в града и качеството на въздуха, по този начин и предварителна защита против летните жеги, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Миенето се прави по авансово основана организация. Осъществява се денем от 7.30 ч. до 16.30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за напредване, паркиране и престой на коли. Предварително е тествана проводимостта на дъждоприемните шахти и са отстранени прораснали треви.

Дейностите се правят по график, оповестен на интернет страниците на Столичен инспекторат, районните администрации, етажните собствености и публикуван посредством писмени известия на забележими места в кварталите. За да се обезпечи достъп на техниката за разчистване и работещите екипи е нужно притежателите на коли да спомагат като реалокират моторното-превозно средство до момента в който трае миенето. В случай, че останат непреместени коли, екипите на ЦГМ ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

На 10 юни миенето стартира с улици в регион „ Красно село “, „ каре 1-6 “, в което попадат улиците: ул. " Лайош Кошут " от бул. " Ген. М. Д. Скобелев " до бул. " Христо Ботев " ; ул. " Люлин планина " от бул. " Ген. М. Д. Скобелев " до ул. " 20-ти април; ул. " Ивайло " от бул. " Христо Ботев " до бул. " Македония " ; ул. " 20-ти април " от бул. " Македония " до бул. " Христо Ботев " и други

В останалите региони миенето с автоцистерна продължава по одобрени графици, както денем, по този начин и през нощта, като се мият съществени улици и булеварди, по този начин и вътрешно-квартални улици.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР