Вицепремиерът, министър на инфраструктурата и транспорта на Италия Матео Салвини

...
Вицепремиерът, министър на инфраструктурата и транспорта на Италия Матео Салвини
Коментари Харесай

Италия призовава за отлагане на състезанието от Формула 1 в Имола заради лошото време

Вицепремиерът, министър на инфраструктурата и превоза на Италия Матео Салвини счита за навременно отлагането на Световния шампионат на Формула 1, който би трябвало да се организира от 19 до 21 май в Имола, Италия, поради неподходящата метеорологична конюнктура в Емилия-Романя. Това заяви организация, базирайки се на източници в министерството.

Според Салвини на този стадий е вярно да се съсредоточат всички старания за справяне с изключителната обстановка, както и да се избегне напрежението върху пътищата в района, наранени от проливни дъждове и наводнения. Министърът поддържа връзка с губернатора на района Стефано Бонакини, написа организацията.

По последни данни минимум петима души са починали поради разразилата се буря. Жителите на разнообразни градове бяха принудени да се катерят по покривите на къщи в очакване на спасителите. В района са затворени образователни заведения, придвижването на влаковете е спряно, пътищата са блокирани, доста реки са излезли от коритата си. Снимки и видеозаписи, публикувани в медиите, демонстрират наводнени улици на града.

Департаментът за гражданска отбрана разгласи последното (червено) равнище на метеорологична паника в Емилия-Романя. Проливни дъждове там валят от понеделник вечерта. Италианското държавно управление към този момент разгласи изключително състояние в този регион. В началото на май тук починаха двама души поради разразилата се буря.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР