Вицепремиерът Корнелия Нинова се похвали, че цената на хляба е

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова се похвали, че цената на хляба е
Коментари Харесай

Нинова се хвали с по-евтин хляб, управител във верига магазини: Глупости, цените са същите

Вицепремиерът Корнелия Нинова се похвали, че цената на хляба е паднала с 20% в огромните вериги магазини след приемането на нулевата ставка на Данък добавена стойност. В информацията се споделя, че " ограниченията, препоръчани от министъра на стопанската система и промишлеността са дали резултат. Още на първи юли огромните търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена ".

" Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме ", съобщи след оповестяването на новината министър Нинова. Тя подреди инспекции на Комисията за отбрана на потребителите. Те удостоверяват, че са оповестени понижения на цените в огромните вериги, като известията за това в комерсиалните обекти са правилни и дават отговор на условията на закона.

„ С това изпреварващо влизането в действие на закона деяние търговците демонстрират, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за понижаване на цените “ означи Мариана Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. " В тази тежка социално-икономическа обстановка главният ни приоритет е грижата за хората ", съобщи още вицепремиерът Нинова.

Проверка на Faktor.bg обаче сподели, че цените на хляба не са мръднали. Управителка в магазин от огромните търговски вериги в столицата се учуди от новината и разяснява възмутена: " Глупости, лъжат хората. Стоките са на същите цени от през вчерашния ден. " Добруджа " е 2,45 лева, а бял самун от 500 грама - 1,85 лева ".

Оказва се явно, че в някои от " огромните вериги магазини " стоката не е поевтиняла, както се похвали лидерката на Българска социалистическа партия, а гръмките хвалби още веднъж наподобяват по-скоро на партийна пропаганда, с която се заблуждава народът, в сравнение с действително изработен разбор с тествани данни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР