Вицепремиерът Корнелия Нинова разговоря с еврокомисаря по за вътрешния пазар

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова разговоря с еврокомисаря по за вътрешния пазар
Коментари Харесай

Нинова преди Тиери Бретон: 30000 фирми в затруднение след спирането на газа, опасност от фалити

Вицепремиерът Корнелия Нинова разговоря с еврокомисаря по за вътрешния пазар Тиери Бретон по негово искане. Двамата разискаха провокациите пред българската стопанска система и промишленост след прекъсването на доставките на газ за България, както и бъдещето на нуклеарната енергетика и зелената договорка.

Вицепремиерът Нинова го срещна с компликациите, пред които са изправени близо 30 000 български компании и заплахата от банкрути. Тя изрази угриженост за българските работни места, инфлацията, приходите и бедността.

Двамата разискаха опцията страните членки на Европейски Съюз да се обединят и закупят дружно количества газ, с цел да се реализира по-ниска цена, както и данъчни облекчения, посредством понижаване на Данък добавена стойност и данък.

Нинова показа настояването на българската промишленост за таван на цената на газа и покриване на разликата от страната. Еврокомисарят увери, че България не е сама и дружно ще се търсят вероятните други възможности и осведоми вицепремиера, че на 18.05 в Брюксел ще се разисква тактика за деяние.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР