Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в най-кратки срокове лично

...
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в най-кратки срокове лично
Коментари Харесай

Габриел: Договаряме конкретна дата за официалното ни присъединяване към Евроцентъра за борба с хибридните заплахи

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в най-кратки периоди персонално ще внесе известието за присъединението на страната ни към Меморандума за съгласие, подписан при основаването на Европейския център за върхови достижения за противопоставяне на хибридните закани, съобщи БГНЕС.


На съвещанието си от 26 май тази година европейската организация с център финландската столица Хелзинки с единогласие утвърждава кандидатурата на България, след което насочва публична покана към страната ни за присъединение.

„ C оглед на предпочитания темперамент за българското държавно управление на въпросите за повишението на устойчивостта и противодействието на хибридните закани и дезинформацията, възнамерявам да направя това персонално в най-кратки периоди, като към сегашния миг с административните органи на Центъра се договаря логистично съответната дата за осъществяване на формалната гала по присъединението на България “, акцентира вицепремиерът Габриел.

Секретариатът на Съвета по сигурността към Министерски съвет е избран като национална точка за контакт за междуведомствената съгласуваност във връзка с хибридните закани.

„ В експертните мрежи на Европейския център от българска страна се планува да бъдат включени, също по този начин, Секретарят на Съвета по сигурността към Министерски съвет или избрани от него чиновници от това структурно звено, ръководителите или избрани от тях чиновници на Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавна организация „ Разузнаване “, Служба „ Военно разузнаване, Националният координатор по кибер-сигурност, представители на Министерството на защитата, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и на Министерството на електронното ръководство “, показва още вицепремиерът Габриел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР