Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов обвини депутата

...
Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов обвини депутата
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Йончева пак лъже за оградата

Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов упрекна депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева в неистина поради показана от нея фотография, на която се вижда, че част от оградата на границата с Турция е паднала.

"Йончева за следващ път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно- бяла – с цел да не се виждат зелените листа на дърветата. Но дори на черно-бялата фотография е видно изобилието на листна маса. Какъв публицист би трябвало да си, още повече „ проверяващ “, откакто лъжеш без да ти мигне окото ", написа Симеонов във "Фейсбук ".

Ето цялата позиция на вицепремиера, оповестена без редакторска интервенция.

Йончева за следващ път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно- бяла – с цел да не се виждат зелените листа на дърветата. Но дори на черно-бялата фотография е видно изобилието на листна маса. Какъв публицист би трябвало да си, още повече „ проверяващ “, откакто лъжеш без да ти мигне окото. Пораженията по оградата от проливните дъждове, два
пъти по-обилни от пороите в Германия и Гърция, предизвикали десетки жертви, бяха отстранени в границите на 4-5 дни от компаниите, направили построяването.
Явно политическата поръчка е по-важна от обективната истина. Ето по какъв начин е изглеждал през вчерашния ден, в 09:52 сутринта (2 часа след лъжите на Йончева) въпросният сектор.
Оградата е възобновена още при започване на октомври във типа, в който е на фотографията (т.е. 4-5 дни след стихията).
Кому служат тези обикновени неистини и операции? Не е ли транспарантен претекстът за студийният слалом на опозорилата публицистиката персона? Имат ли стойност понятията „ професионална част “, „ достолепие “ и „ морал “ за авторката на скъпоплатените телевизионни операции на госпожа Телевизионна Лъжа?
Как може да ръсиш глупотевини в народен ефир, от рода на изказванието, че БиБиСи са били тук и са правили следствие, като е обществено известно, че западните медии повтарят папагалски информация, подадена от техните репортери в България.
В изявлението, без каквито и да било доказателства, непрестанно се повтаряха обвинявания за „ голяма
корупционна договорка “, „ търговия с националната сигурност “, „ продават ни по най-евтиния метод “ на
правилото една неистина, повторена 100 пъти, става истина.
Заобиколен беше и директния отговор на въпроса за цената на гръцката ограда – дали е с включен път или не – за сметка на намеци, квалификации и откровени неистини.
А на обвиняванията, че „ господин Симеонов не е ефирен кино критик “, ще отговоря, че не е нужно да съм подобен, с цел да дам оценка, че филмът е манипулативен и отегчителен.
Все отново, за информация на госпожа Йончева, режисирани от мен филми са носители на някои от най-престижните награди в България, в това число първа премия „ Осмата муза на НДК “ за документалния сериал „ Кольо, това е “ – отдаден на великия Николай Хайтов. Носител съм и на редица
награди на одобрени фестивали като „ Българската Европа “, в това число за „ Най-добри вести за рядко- срещана проверяваща публицистика “, няколко награди в категория „ Превенция за битка с корупцията “, както и първа премия за „ Анти-корупция “ за предаването „ Според закона “, и други Интересно ми е с какви награди може да се похвали госпожа Йончева, с изключение на с съветски?
Добре е най-накрая госпожа Йончева да стартира да работи с обстоятелства за същинската дължина на оградата (235.661, а не 200 км.), стойност (180 млн., а не 200 млн. лева.), междинна стойност на линеен метър (750, а не 1000 лева.). Добре е също и когато хвърля обвинявания, да ги потвърждава, а когато види нещо положително – да го признае.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР