Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел
Коментари Харесай

Габриел ще ръководи българската делегация на Втората сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова ще управлява българската държавна делегация на Втората сесия на Стратегическия разговор сред Република България и Съединени американски щати. Сесията ще се състои на 25 септември 2023 година във Вашингтон.

В българската делегация са включени доцент доктор Атанас Славов - министър на правораздаването, Румен Радев - министър на енергетиката, Милена Стойчева - министър на нововъведенията и растежа, както и зам.-министрите – доктор Георги Ангелов - на нововъведенията и растежа, Атанас Запрянов - на защитата и Ивелина Дундакова - на вътрешните работи.           

В рамките на разговора се планува да бъдат дискутирани сферите: общи подходи към районни и световни проблеми, задълбочаване на съдействието в региона на защитата и сигурността, разширение на   сътрудничеството в стопанската система и енергетиката,  защита на демокрацията и господство на закона, разширение на двустранните връзки.

В края на сесията вицепремиерът Габриел ще подпише  Меморандум за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация. 

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова ще организира и среща с представители на българската общественост във Вашингтон.

Стратегическият  диалог на високо ниво сред Република България и САЩ  е  форум за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес. Началото му е сложено на 8 януари 2020 година Между държавните управления на Република България и на Съединените американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР