Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел има амбиция

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел има амбиция
Коментари Харесай

Мария Габриел: Целта е национална стратегия за външната политика на България

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел има упоритост да бъде направена и призната национална тактика за външната политика на България.

Целта е след необятно публично разискване да се одобри документът, който да усили прозрачността, предвидимостта и публичната поддръжка за външната ни политика.

Стратегията би трябвало ясно да формулира външнополитическите цели, да бъде утвърдена от всички институции и призната от Народното събрание - това разгласи Мария Габриел при откриването на конференцията " Външнополитическата тактика на България - провокации и благоприятни условия ".

По думите ѝ България би трябвало да бъде фактор за непоклатимост и сигурност в Югоизточна Европа, фактор за напредък и районен иновационен водач.

" Българската дипломация си слага висока цел - да трансформира провокациите във благоприятни условия, с цел да бъде външнополитическата тактика документ, който има консенсус в обществото и който ще може да се осъществя. И всичко това, с цел да можем да превърнем думите в дейности ", съобщи Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР