Вицепремиерът и министър на външните работи , избран депутат от

...
Вицепремиерът и министър на външните работи , избран депутат от
Коментари Харесай

Захариева мълчи по скандала за 8 млн. евро от скопския олигарх Орце

Вицепремиерът и министър на външните работи, определен народен представител от Пазарджишка област , 2 работни дни не съумя да откри време да отговори на 4 обикновени въпроса, написа "19 минути ". Не знаем да одобряваме ли мълчанието й за знак на единодушие по огласения в най-гледаното шоу в скопския youtube скандал за 8 млн. евро против политически чадър над тамошния олигарх към този момент задържан. Миналата пролет – лято той се укриваше у нас от гонене за и от тукпусна СРС-та, които събориха учредената от американските демократи прокуратура вид Кьовеши в РСМакедония. Откъде да знае предвожданото от Захариева Външно министерство, че през ноември демократите ще завоюват изборите в Съединени американски щати и през януари администрацията на Байдън не просто ще пристигна на власт, а и ще го стори с екип, формиран единствено от специалисти по Балканите, Черноморския район и Източна Европа. Тотален малшанс.

Затова най-настоятелно от "19 миниути " са я попитали:

1. По каква причина България един път предложи, а след отхвърлянето му още веднъж номинира за почетен консул на страната ни в Северна Македония? Какви са съответните му заслуги пред нашата страна, с цел да му обезпечи посредством купата и имунитет от наказателно гонене за него и цялото му голямо имущество?
2. По каква причина България осигуряваше специфична отбрана на това лице на своя територия?
3. Как се отнася Екатерина Захариева към огласените от скопския политик Петър Богоевски данни за 8 милиона евро, които съгласно него са взети за чадър над предлагания за почетен консул на България Камчев? Възможно ли е, както твърди Богоевски, тези пари да са предадени и по някакъв метод да са стигнали до брачна половинка на министър Захариева (припомняме, че А. Захариев се прочу с лъжите към „ подпорната стена”, а след това „ дом за птички”, както дефинира ВИП туристическия комплекс, който проектира в неразрешената за строителство и предпазена естествена зона Алепу за Главболгарстрой и небостъргача, издигащ се по негов проект в двора на Мултигруп, на метри от лобното място на Илия Павлов, по поръчка на неговото вице)?
И още 1 значим спомагателен въпрос, откъслечен с македонското досие:
По каква причина вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева приема в кабинета си Виктор Стоянов, който се занимава с реекспорт на медикаменти – нещо, против което кабинетите Борисов 2 и 3 с нейно присъединяване водеха битка?

Вероятно има рационално пояснение и би било отлично да го чуем.
Само подсещаме, че служителката на правосъдното министерство, от което Захариева пристигна във Външно - заемаше креслото в юридическата институция при Борисов 2, онази жена, която разкри далаверата с бг паспортите за македонци, давани по
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР