Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева заминава на посещение в Словакия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува на посещаване в Словакия на 6-7 юни, оповестиха от министерството. Тя ще взе участие в интернационалната конференция ГЛОБСЕК и ще се срещне с министъра на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак.

На 7 юни двамата първи дипломати ще обсъдят двустранните връзки, разширението на Европейски Съюз, както и резултатите от изборите за Европейски парламент през 2019 година Външният ни министър ще взе участие и в 14-ото издание на форума ГЛОБСЕК - самостоятелна неправителствена организация, ангажирана с повишение на сигурността, просперитета и устойчивостта в Европа и по света посредством проучвания и разбори на външната политика и интернационалната среда. На събитието се чакат политически водачи от целия свят.

Екатерина Захариева ще дискутира европейската интеграция на Западните Балкани в панела "Отдалечават ли се Западните Балкани от Европа ", в който ще вземат участие и президентите на Сърбия и на Черна гора Александър Вучич и Мило Джуканович, както и генералният секретар на Регионалния съвет за съдействие Майлинда Брегу.

На гала в българското посолство в Братислава министър Захариева ще награди Емилия Хрушикова - създател и дълготраен член на управлението на Културния съюз на българите и техните другари в Словакия "Хр. Ботев " за приноса й към българското малцинство в Словакия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР