Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на
Коментари Харесай

Връчваме протестна нота във френското външно министерство заради изявление на Макрон

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подреди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство.

Френският дипломат у нас госпожа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в Министерство на външните работи за пояснения, оповестиха от Министерство на външните работи. Това се постанова след думите на френския президент Еманюел Макрон по отношение на „ украинските и българските банди”.

“Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред незаконните украински или български банди”, споделя френският президент в изявление за крайнодясното списание “Вальор актюел”.



Макрон акцентира още, че ще хвърли цялата си сила против основаването на паралелни общества и против незаконната миграция.

Украинското министерство на външните работи също извика френския дипломат.

Интервюто с Макрон провокира остра реакция и измежду цялата журналистическа колегия във Франция. Авторитетният седмичник " L'observateur " акцентира, че " за първи път президент на Франция дава изявление за извънредно дясна медия ".

Списание " Marianne " се възмущава от нескопосаните пояснения на администрацията на Макрон за скандалното изявление. " С това си изявление Макрон зави внезапно към крайната десница ", написа от своя страна вестник " Liberation ". Остри мнения има и във вестниците Le Parisien и Le Figaro.
65% от французите считат Макрон за неприятен президент Нито един от интервюираните обаче не счита, че различен политик би се справил по-добре от Макрон
Правителствени източници пазят изявлението пред крайнодясното списание с аргумента, че трябвало да се беседва с всички французи през всички медии.

Дебатът във Франция за миграцията и исляма се възобнови поради разгорелия се още веднъж спор към носенето на забрадките като набожен знак.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР