Вицепремиерът и министър на туризма Марияна посети село Нареченски бани

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна посети село Нареченски бани
Коментари Харесай

Вицепремиерът и кметът на Нареченски бани с план за развитие на местния туризъм

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна посети село Нареченски бани и се срещна с кмета Димитър Бакалски. Това е един от най-старите курорти в страната и тази година през юли ще означи своята 130-годишнина. Районът е прочут със своята лечебна радонова вода, която лекува нервната система, опорно-двигателния уред и диабет. Тя няма аналог в България.  Вицепремиерът и кметът разискаха вероятностите пред локалния туризъм за предложение на разнородни услуги през четирите сезона на годината. „ Възможностите на Нареченски бани в насърчаването на здравния и балнеотуризма са доста огромни и имат дълги обичаи, които в условия на пандемия от COVID-19 стават все по-актуални, и ние би трябвало да ги надграждаме и развиваме “, съобщи вицепремиерът. Тя акцентира, че районът има директен принос за одобряването на страната ни като здравословна и сигурна дестинация за българските и задграничните туристи и тази наклонност би трябвало да продължи да се построява.
По данни на Министерството на стопанската система близо 48 000 000 лв. са били усвоени от компании в туристическия бранш.  Димитър Бакалски сложи въпроса за собствеността на парка в центъра на курорта. " Един главен проблем е неналичието на общинска благосъстоятелност и преди всичко желаеме централният парк в курорта да бъде трансферирана под управлението на местената власт ", разясни той. " Очакваме с общи старания да изпълним рестарт на бранша през актуалната година и съм уверена, че посредством продължаващото имунизиране ще насърчим този развой ", уточни министърът на туризма.
 Откриха мъртвец на мъж край Нареченски бани Откриха мъртвец на мъж край Нареченски бани
Труп на мъж е открит край Нареченски бани. Има закононарушение, има и арестуван. Това сподели за шефът на полицията старши контрольор Атан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР