Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди актуалната ситуация

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди актуалната ситуация
Коментари Харесай

Марияна Николова и представители на бизнеса обсъдиха удължаване на мярката 60/40

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разиска настоящата обстановка в бранш туризъм с представители на Българската асоциация на специалистите в туризма (БАЕТ). Фокус на диалозите бяха опциите за финансова помощ на сектора по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ и удължение на мярката 60/40. От страна на организацията в полемиката участваха Димчо Тодоров, ръководител на БАЕТ, и Мартина Божанска - член на асоциацията.
Николова акцентира, че е значимо страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша. Само по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати, уточни още тя.
 В туризма насочват вниманието върху артикули към близостта до природата и подсилване на здравето В туризма насочват вниманието върху артикули към близостта до природата и подсилване на здравето
Работим поредно за реализирането на зимен сезон 2020/2021. Няма да приказваме за мощен сезон, само че чакаме да има пътувания към куро...
Представителите на асоциацията сложиха въпроса за целенасочена помощ за екскурзоводите. Министерството на туризма взаимно с Управляващия орган на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК) приготвя скица за финансовото подпомагането на екскурзоводите и планинските водачи, потърпевши от икономическите последици от COVID-19, изясни вицепремиерът. И посочи, че поради спецификата им се изисква друг метод при поддръжката, като сега на експертно равнище се преглеждат опциите тя да бъде осъществена.
Тема на диалозите бе и опцията за обединяване на сектора. Според тях би било добре да има един или двама огромни представители, които да са гласът на бизнеса. Министър Николова разяснява, че може да се проучат положителните практики в тази посока.
Представителите на асоциацията сложиха и въпроса за образованието и квалификацията на фрагментите в туризма. Тяхната позиция е, че позитивен резултат за целия бранш ще е просветителните центрове да приготвят нужните за бизнеса чиновници. Те показаха още, че при създаване на ограничения и проекти за поддръжка на туристическия бранш е добре да се включват и специалисти от самия отрасъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР