Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев обяви конкурси за

...
Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев обяви конкурси за
Коментари Харесай

Вицепремиерът Христо Алексиев обяви конкурси за кадрови промени в бордовете на 9 фирми

Вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев разгласи състезания за избор на шефове в 9 обществени предприятия под шапката на министерството, измежду които " Български пощи " и Холдинг " БДЖ ", оповестиха от отрасловото министерство.

Конкурсите се отнасят за предприятията, в които към сегашния миг членове на органите за ръководство са назначения без да е спазена тази процедура.

Откриването на процедурите е по отношение на осъществяване на Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на Република България след присъединението във Валутния механизъм II (ERM II) и на други свързани политики, разясняват от министерството. " Българското държавно управление има отговорност съставите на управителните органи на обществените предприятия да са приведени в сходство с процедурите за номиниране, асортимент и назначение съгласно Закона за обществените предприятия. В него се показва, че съставите на органите за ръководство и надзор на обществените предприятия би трябвало да бъдат назначени след извършени конкурсни процедури. Същият ангажимент е стихотворец от българската страна като етапна цел в Плана за възобновяване и резистентност, от осъществяването на който зависят заплащанията по този финансов инструмент. ", написа в известието, публикувано до медиите.

С конкурс ще бъде определен един член на съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “; двама в „ Български морски квалификационен център “; петима в „ Холдинг БДЖ “ ЕАД като за трима от тях процедурата се организира от министъра на превоза и известията, а за двама – от Агенцията за обществените предприятия и надзор. Същите правила ще са в действие и за състезанието за петима членове на съвета на шефовете на „ Български пощи “.

Обявен е избор на един член на борда на шефовете на „ Съобщително строителство и възобновяване “. По трима представители на страната ще бъдат определени в „ Транспортно строителство и възобновяване “, „ Летище София “ и „ Летище Пловдив “.

За „ България Хели Мед Сървиз “ е разгласен конкурс за трима членове на борда на шефовете, от които един самостоятелен член и двама представители на страната, като състезанието се организира от министъра на превоза и известията. 

" Очаквам в състезанията да вземат участие претенденти с опит, експертиза и висок професионализъм, ” коментира  Алексиев.

Обявите с подробна информация за състезанията могат да бъдат открити на на министерството. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР