Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка
Коментари Харесай

Караджов обвини Рашков и Сандов в лъжа

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов упрекна сътрудниците си Бойко Рашков, оглавяващ Министерство на вътрешните работи, и Борислав Сандов, началник на ековедомството, в лъжливи изказвания по негов адрес.

И по-конкретно - изказванията на Рашков, че Министерство на регионалното развитие не е дало на съд нито една компания, работила по така наречен " инхаус " контракти, както и обвиняванията от страна на Сандов, че Караджов упорствал строителството на Автомагистрала " Струма " да бъде предоставено на близка до ГЕРБ компания. Коментарът си районният министър направи след присъединяване си в интернационален конгрес, отдаден на зеленото бъдеще на енергетиката, извършен в столицата.

" Видях какво е споделил Рашков и съм слисан. На 31 януари му изпратих писмо, което вчера демонстрирах, където написа да се съберем аз, Рашков, министър-председателят и Василев и да решаваме дали да прекратяваме инхаус договорите и какви са рисковете ", акцентира Гроздан Караджов.

И уточни още - сред АПИ и държавната " Автомагистрали " е употребена инхаус процедура, която намирал за неприемлива. " Но аз не съм съд. На 31 януари съм изпратил тези документи на Бойко Рашков и финансовия министър, не съм получил една дума в отговор. "

" Министерският съвет сътвори работна група, която да избере компания, която да ни каже какви са рисковете. До този миг тази компания не ми е дала нищо, тъй като тя трябваше по контракт да е с Министерския съвет. А когато се видяхме на 12 май, в нито едно от изявленията си Рашков не е предложил да прекратим тези контракти. И това е видно от стенограмата, която ви демонстрирах, пратена ми от началника на кабинета на министър-председателя. В нея ясно написа " да се трансформират договорите ". Та какво - Рашков тогава ми е споделил да видоизменявам противозаконните контракти в законни, а в този момент прави клеветата, че съм се бил забавил ", аргументира се още Караджов.

" Е, от 31 януари до момента къде са тези задачите в бяло ангели? ", реторично попита той.

Регионалният министър обори още и думите на екоминистъра Борислав Сандов, че доста е бързал да разпореди строителството на Автомагистрала " Струма " в региона на Кресна на компания, близка до ГЕРБ, без даже да са били приключени процедурите.

" Това е безспорна неистина и нощес му го споделих в очите. Казах му  " И ти ли, Бруте, по какъв начин може да го кажеш това нещо ", преразказа Караджов персоналната си връзка със Сандов.

" Има процедура, правена преди две години, предходна през всички правосъдни инстанции, и аз не подхващам нищо по нея. Но концепцията да се работи върху двете платна върху западния скат на Пирин планина не е моя. Тази концепция беше за първи път препоръчана от бащата на Кирил Петков в неговия кабинет. Аз се съгласих и споделих, че всяко нещо, което дава ход на градежа, е ок. Следващия път, когато този вид бе препоръчан на Сандов, бе изговорен от Петков ", добави министърът в оставка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР