Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен, че

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен, че
Коментари Харесай

Каракачанов: Аз съм за нови изтребители

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов е безапелационен, че нови изтребители за военната ни авиация ще има. „ Всеки вид да се търси нещо остаряло не е добър вариант”, съобщи пред NOVA той.

Радев: Хората към Борисов да четат повече

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не дават отговор на актуалните условия

„ Аз съм за това, в случай че купуваме, да купуваме нова техника.

Стари самолети имаме и в доста от случаите те са по-добри от старите, които ни оферират ”,

акцентира Каракачанов. „ Ние с доста по-малко пари, с цената на един нов аероплан, можем да ремонтираме цялата или съвсем цялата си авиация “, счита Каракачанов.

„ В Министерството на защитата години наред да се правили изключителни безобразия при закупуването на техника. Закупувала се е техника, с цел да могат да се прибират комисионни, а не да се обслужват ползите и качествата на армията. Заради това, че няма съден и няма в затвор, ще си спестя да приказвам с имена, с цел да не ме съдят мен”, сподели още Каракачанов.

Добър аероплан ли е МиГ-29

„ Тъй като практиката до момента постоянно е била ремонтните работи в Министерството на защитата да се правят през фирми-посредници, аз заявих, че

ремонтът на 15-те МиГ-29 ще бъде осъществен с директно договаряне сред министерството и РСК „ МиГ” .

Поради тази причина преди 3 месеца поканих в София генералния шеф НА РСК „ МиГ”. Направили сме меморандум, няма да има медиатори. Няма да позволи да има далавера”, добави той.

Според него е „ грехота към хората” да не се употребява техниката, която може до 2029-2030 година да бъде употребена. „ Със относително малко пари може да бъдат ремонтирани и МиГ-29, и Су-25 и L-39 “, уверен е Каракачанов.

Цялото изявление гледайте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР