Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова коментира актуалната политическа

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова коментира актуалната политическа
Коментари Харесай

Нинова: Правителство на малцинството е по-добрият вариант. Предсрочни избори ще са фатални

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова разяснява настоящата политическа обстановка след вчерашното отдръпване на " ИТН " от ръководещата коалиция.

" Много е евентуално да има коалиция на малцинството, тъй като е по-добрият вид за това страната да продължи напред. Трябва да опитаме. Изправени сме пред избор по кой от двата пътя да тръгне страната. Единият е държавно управление на малцинството, който е сложен път, а другият е предварителни избори, което може да бъде съдбовно. Правителство на малцинството ни е належащо най-много с цел да приемем актуализацията на бюджета. Не можем в този миг да оставим пенсионерите, младите фамилии, земеделците, намаляването на Данък добавена стойност, премахването на данък за горива, парите за бизнеса за тока. Ако сме виновни хора, малко да смъкват страстите сътрудниците, по-хладнокръвно да стартираме да мислим, тъй като в случай че не актуализираме бюджета ще надигнем България пред голям проблем. Предстои ни да приемем 20 закона, с цел да стане действителен проекта за възобновяване и резистентност. Това са парите за възобновяване и модернизирането на България. Тоест, парламент би трябвало да има. Ако не се одобри, парите ще се отсрочат, може част от тях да загубим. И третото е - усвояването на тези средства върви със сериозните промени, които нашето държавно управление даде обещание ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Предсрочни избори биха били доста рискови за България изключително в този момент - във война, в рецесии. При длъжностен кабинет на президент няма да има парламент и кой да одобри тези ограничения. Това е дълготраен риск за България, ще изпратим страната в сложни есенни и зимни месеци. Правителство на малцинството има един минус и един плюс. Минусът е, че нищо не е несъмнено, това е несигурно, не знаеш дали нещо ще мине в Народното събрание. Плюсът е че то ще докара до по-качествено законодателство. Това е възпитаващо за самото държавно управление. Тоест - да внасяш качествени закони, а който не ги поддържа, дано след това да изясни на хората за какво. И в двете страни ще има блян ", счита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР