Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова показа в действие,

...
Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова показа в действие,
Коментари Харесай

Нинова отказа да води българската делегация в Скопие заради скандала с ОМО Илинден

Вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели в деяние, че няма да отстъпи във връзка с националните ползи в договарянията с РСМ.

Нинова, която е ръководител на работна група " стопанска система " в договарянията с РСМакедония, изрично е отказала да води българската делегация за срещи в Скопие.

Нейната аудиенция бе уговорена след взаимното съвещание на двете държавни управления в София, като се разгласи, че вицепремиерът по стопанската система ще бъде в РСМ цели четири дни, с цел да се даде старт на работата на петте взаимни комисии.

След това обаче президентът Пендаровски одобри делегацията на сепаратистката ОМО " Илинден ", която упорства за признание на македонско малцинство у нас.

Това накара Нинова изрично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Петков е бил точно срещата на президента на РСМакедония със сепаратистката организация ОМО " Илинден ".

" Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещаване в този момент е унизително за националното достолепие на България ", стимулира се Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия препотвърдила твърдата си национална позиция. Спешно на нейно място е избран да пътува министърът по нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

По-късно Червеният водач получи непредвидени поздравления от някогашния народен представител от ГЕРБ и парламентарен арбитър - Георги Марков, политик с подчертани консервативни възгледи, който постоянно громеше Българска социалистическа партия.

В този случай обаче и той призна, че Нинова е постъпила държавнически.

Ето какво написа той във фейсбук:

Браво на Корнелия Нинова, че отхвърли да отиде в Скопие Така се прави! ОМО " Илинден " ги забранихме с Решение 1 от 2000 година на Конституционния съд, с ръководител Живко Сталев.

После соросоидите от Страсбург ги помилваха.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР