Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната
Коментари Харесай

Екатерина Захариева заминава за Южна Африка

Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила отпътува на посещаване в столицата на Република Южна Африка Претория.

Тя ще е съпредседател на министерска среща в границите на политическия разговор сред Европейския съюз и Южноафриканската общественост за развиване (САДК).

Захариева ще води делегацията на Европейски Съюз в качеството си на външен министър на ротационния ръководител на Съвета на Европейски Съюз. От страна на САДК форматът ще се съпредседателства от Линдиве Сисулу, министър на външните работи и съдействието на Република Южна Африка.

В Претория министрите ще обсъдят дейностите след срещата на високо ниво Европейски Съюз и Африка в края на ноември 2017г. и стратегическите цели на съдействие за интервала 2018-2022 година

Сред тематиките на полемиката ще бъдат тактиката за индустриализация на САДК, вложения в образованието, мир и сигурност, стабилно развиване и ръководство, миграция и подвижност.

САДК е учредена през 1992 година В нея вземат участие 16 страни: Ангола, Ботсвана, Демократична република Конго, Замбия, Зимбабве, Коморските острови, Лесото, Малави, Мавриций, Мозамбик, Намибия, Свазиленд, Сейшелите, Танзания, Република Южна Африка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР