Вицепремиерът Асен Василев заяви, че допълнителни средства за отбрана няма

...
Вицепремиерът Асен Василев заяви, че допълнителни средства за отбрана няма
Коментари Харесай

Василев за Ф-16: Няма да даваме пари за проекти на хартия

Вицепремиерът Асен Василев съобщи, че спомагателни средства за защита няма да се плануват в бюджета без да има подготвени планове, а не такива на хартия. „ Няма да даваме пари за самолети на хартия “, сподели той пред публицисти в коридорите на Народното събрание, визирайки поръчаните в задатък американски самолети F-16, блок 70.

Коментарът му идва във връзка утринния брифинг на ГЕРБ, които обявиха, че биха подкрепили харчене в бюджета за защита при няколко условия. Изказването беше направено и малко след завършена аудиенция на вицепремиера в Съединени американски щати.

По-рано някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов прикани седемте точки, признати в последния КСНС за защитата, да се подплатят с действителни суми в „ Бюджет 2022 “.

„ Има призната стратегия по какъв начин да стартираме да отделяме по 2% от Брутният вътрешен продукт за защита в идващите 2 или 3 години. Този проект се извършва. В момента сме малко над плануваното за тази година. Ако Министерство на защитата има подготвени планове, които не са на хартия, би трябвало да бъдат прегледани от комисията в Народното събрание и да бъде разисквано до каква степен покачват боеспособността на армията, до каква степен са целесъобразни. След това, би трябвало да се търсят способи за финансирането им “, добави Василев.

„ Докато няма предоставени такива планове, да си приказваме просто -„ ето една торба пари за защитата “, няма да стане “, акцентира Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР